Адв. Николай Хаджигенов: Социологията за тези избори е като гадаене по гълъбови изпражнения

Николай Хаджигенов - телевизия Bulgaria On-Air - 07.06.2024
Николай Хаджигенов - телевизия Bulgaria On-Air - 07.06.2024

Вижте интервюто на Николай Хаджигенов за телевизия Bulgaria On-Air – 07.06.2024 г.

👉 По-скоро нямаше кампания. То, няма няма политици. Има сглобкаджии, има желание за правителство на всяка цена, сякаш ние сме не парламентарна република, а не знам си каква република. Има тотално неразбиране, що е това политика и за чий са ни тия политици в този им вид. Така че кампанията е обяснима и липсата ѝ също.

👉 Имам любим автор, който казва в книгите си, че политическата социология в страни като България е вид гадаене по гълъбови изпражнения. Точно толкова е точно. Реалността е съвсем различна. За да те споменат, ако си мъничък, трябва да платиш. Ако платиш на който трябва, каквото трябва, вече те има – 2%, 3%, 3,5%. Никакъв проблем.

👉 Както виждате съдебната им реформа върна крадците на власт, върна ги първо на първия ред в парламента, после ги върна на власт и сега следващите, Бог знае колко месеци, може би дори години, ще има служебно правителство на ГЕРБ, благодарение на съдебната реформа. Така става, когато със съдебна реформа се занимават хора, които не са виждали съдебната палата от външната страна.

👉 Трябва драстично да се променят нещата, да се заличи и да се започне наново – нов начин, нови правила, нови хора. Но не само да сменим техните хора с наши хора. Нови правила и нов начин, за да няма никакво значение кой ще е шефът на службата и кой ще е конкретният човек. Именно тези правила удържаха Тръмп да превърне САЩ в путинова Русия. Да няма „над мен е само Господ“, когато говорим за прокуратурата, или „ти си го избра“.

👉 Има причина, поради която е НИЕ ИДВАМЕ. Ние знаем, можем и ни стиска. И всъщност това е… в тази кампания в беса си, в безсилието си родих точно това – Гледайки кандидатите, за които ще гласувате, не гласувайте партийно. Мислете! Задайте си точно тези три въпроса – Човекът, за който бихте гласували, знае ли? Може ли? Стиска ли му? Ако верни отговора, ДА, това е вашият човек. Ако е НЕ, значи огледайте се другаде.

Вижте интервюто на Николай Хаджигенов за телевизия Bulgaria On-Air – 07.06.2024 г.

Гласувайте с ✅ 21 в бюлетината. НИЕ ИДВАМЕ!

#Ниеидваме