Ани Вакъвчиева за каузата да бъдеш учител

Ани Вакъвчиева - 10 МИР – Кюстендил
Ани Вакъвчиева - 10 МИР – Кюстендил

Аз съм Ани Вакъвчиева и съм учител от 25 години. През цялата си кариера съм се стремяла към подобряване на качеството на обучението, ефективно управление на ресурсите и насърчаване на екологичното образование. За мен това са трите стълба за инвестиция в умовете на децата, структуриране на икономика на знанието и развитието на обществото.

Завърших две магистратури – „Стопанско управление“ и „Математика и информатика – Електронно обучение“. Дадоха ми солидна основа, за да надградя традиционното образование с иновативни методи. Вярвам в силата на дигитализацията и възпитаването на отговорност към околната среда като ключови елементи от съвременното образование и активно работя за интегрирането им в учебния процес. Използвам ги в работата си и с децата, и с възрастните, вдъхновявайки ги и насърчавайки ги да постигат най-доброто от себе си.

Бях мениджър на телецентър към ДАИТС в продължение на три години. Ръководих екипи и координирах проекти, което ме научи на стратегическо планиране и ефективно управление на ресурсите. Като финансов мениджър пък се научих как да планирам и да правя бюджет, което е важно за устойчивостта и перспективите за развитие на всяка институция и организация.

Не спирам да се уча от световния опит и добри практики, но и да споделям знанията си с колеги от цял свят на национални и международни конференции.

Битки за каузи водя не само в професията. Член съм на Изпълнителния съвет на ПП „Ние идваме“, където се ангажирам с конкретни идеи, действия и политики в полза на обществото. Като общински съветник в ОбС-гр. Дупница работих усилено, за да подобрим качеството на живот и перспективите пред хората в Дупница. Гражданската енергия и капацитет имат място в управлението, което може да бъде осъществявано по компетентен, честен и почтен начин.

А иначе, извън „сухите“ биографични данни, отглеждам с много любов три кучета (от които две са осиновени), обичам да общувам с хора, любопитна съм и затова се информирам ежедневно, имам много приятели. Мога да се опиша съвсем успешно като „биткаджия“, с липса на страх и предразсъдъци. Падам, ставам и продължавам напред – едно напред, две назад, като истински представител на зодия рак

По избори всички обещават всичко. По избори се лъже най-много. Но ангажиментът, който мога да поема пред Вас и ще го изпълня, е свързан преди всичко с подобряване на качеството на образованието. Ще се боря за по-добро финансиране на училищата и за осигуряване на съвременни учебни материали и технологии.

Следващият ми приоритет е устойчивото развитие и екологичното обучение. Няма как да направим средата по-добра, ако не започнем да възпитаваме децата си в това от най-ранна възраст.

Ефективното управление на ресурсите е темата, по която имаме най-много работа като общество и като манталитет. „Разпределението на порциите“ и „кюлчетата“ не са моделът за просперитет, който искам да видя в България. Корупцията задушава всяка смела идея и предприемаческа инициатива, а аз искам да има хоризонт пред тях – тук, в България.

Дигитализация на образованието е необходима и вече неотложна стъпка. Интегрирането на новите технологии в учебния процес ще подготви младите хора за бъдещето. Нямаме друг начин.

Вярвам, че всяко дете заслужава качествено образование и съм се посветила на тази задача. Това не е мечта, това е битка, която съм готова да водя до край и търся Вашата подкрепа.

Гласувайте за Ани Вакъвчиева с ✅ 21 в бюлетината в 10 МИР – Кюстендил и с преференция 111 в изборите за Европейски парламент. НИЕ ИДВАМЕ!

#Ниеидваме