Арман Бабикян за датата 9.09: Нищо добро няма да получим за бъдещето от това, че се разделяме за миналото. Да затворим тази книга!

Арман Бабикян в НС
Арман Бабикян в НС

Днешният ден продължава да разделя България. За 30 години не сме успели да си простим един на друг, така, както след режима на Франко успяха да направят в Испания. Не се намери съвест, която да поиска прошка. Не се намери и благородство, което да прости. Това каза народният представител Арман Бабикян в декларация от името на ПГ «Изправи се БГ! Ние идваме!» по повод годишнината от 9 септември 1944 г.

По думите му всички се опитват да натъкмят историята според собственото си желание. «Трудно е да натъкмиш историята. Има само едно отвратително и световно признато обществено явление, в което е потвърдено човеконенавистничеството – във фашистката идеология, в която една раса мрази друга раса. Но има нещо още по-отвратително – когато разцепваш един народ през средата на тялото му, когато една класа трябва да мрази друга класа. На това е базиран болшевизма и идеологията на армията, която дойде да ви до доведе на власт», посочи Арман Бабикян. Той предупреди наследниците на комунистическата идеология, че когато разцепваш един народ през средата на тялото му, няма нищо по-благородно, отколкото една раса да мрази друга раса. «Едните концлагери не са по добри от другите концлагери. Едната кръв не е по благородна от другата кръв. Накрая тръгнахте да си миете ръцете и с етноси и да ги изселвате от страната», каза още народният представител.

Според него 9-ти септември е началото на разделението и омразата в нашата нация – тази благородна нация, която е успявала да дава на света и език, и азбука, и да прибира при себе си бежанци милостиво, да им дава подслон, храна, работа и бъдеще. «Даването на хората на прасетата не превърна нас в прасета. Нека върнем човешкия си образ и успеем да преглътнем историята, иначе ние ще бъдем погълнати от историята и изплюти навън като хора, които стискат очите си и не искат да видят истината», категоричен бе Арман Бабикян и подчерта, че не напада левицата. Онази партия не е била левица и представителите на днешната левица в Брюксел вероятно са чули всички декларации на хората от ПЕС срещу този режим, за който днес ръкопляскат. «Не ръкопляскайте! Не милвайте паметника на Тодор Живков в Правец. Нищо добро няма да получим за бъдещето от това, че се разделяме за миналото. Хората трябва да могат да си простят. Нито някой може да накаже един милион души за това, че са били членове на БКП, както не наказаха и милионите в Германия за това, че са членували в онази партия. Не бива и не може хората даба бъдат съдени за това, което ръководителите им и една тясна шайка са правили. Вътре в себе си всеки преглъща вината за това, че си е мълчал, но за да надигнеш глас се иска смелост. Не всички са били готови да се лишат от живота си и от кариерата си за тази смелост. Бъдете усмихнати и щастливи, че днес вече не живеем в такива времена. Опитайте се да дадете тази усмивка на децата си и да приключим с това. Тази книга е кървава. От кървавата книга нищо добро не очаквайте, освен кръв. Да затворим тази книга, да си простим, за да вървим напред. Иначе ще останем някъде в миналото. Ако искате да живеете там, прав ви път!», категоричен бе Арман Бабикян.