Арман Бабикян оставката на Бойко Борисов: Тази оставка е безвъзвратно закъсняла

Арман Бабикян
Арман Бабикян

Г-жо председател на Народното събрание, моля да се движим по процедурата на парламента и да не се дава думата на свободно преминаващи министри, които са дошли в залата да се държат като санитарни инспектори. По-големият проблем не е кой е без маска в залата, а че целият кабинет не е свалил от лицата си маската на Бойко Борисов.

Тази оставка (на Бойко Борисов) е безвъзвратно закъсняла. Казвам го заради тези, които с месеци протестираха на площадите на България и на българите в чужбина. Казвам го и заради тези, които много ясно успяха грамотно да прочетат и доклада на Държавния департамент на Съединените щати и за тези, които успяха да проследят резолюцията на ЕП за България. Подозирам, че такава не сме получавали от влизането ни в ЕС. Един министър председател, който има отношение към суверена, към собствения си народ, към най-близките си партньори в ЕС или може би към най-силния си партньор в НАТО трябваше твърде отдавна се е сетил, че е време да си тръгне. Явно други мотиви го държаха на този пост, въпреки всичко и въпреки всички. Това е онзи човек, който в края на първия си мандат заяви, че види ли кръв на улиците, веднага си тръгва. Мисля, че по време на протестите всички видяхте много кръв пред МС – погледнете кадрите от телевизията и ще си опресните паметта.

Днес е денят, в който искам да кажа две думи на хората, които се бориха за тази оставка и сигурно днес ще е денят, в който я дочакаха. Благодаря Ви, приятели!