БОРИСОВ ДЕЗИНФОРМИРА ЗА ПОДСЛУШВАНИЯТА В БЪЛГАРИЯ

Във връзка с емоционалното изказване на бившия министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Методиев Борисов по скандала Барселонагейт, бе поднесена информация, която не отговаря на истината. Тя гласеше, че в България няма подслушвания на стотици граждани.
Държим на обективността и затова ще напомним, че на 22.07.2021 г. в 46-то Народно събрание бе създадена специална комисия, която провери наличните факти и обстоятелства, и излезе с доклад пред пленарната зала, представен от председателя й Николай Хаджигенов в последния работен ден на парламента. Фактите бяха обявени при закрити врата, поради естеството на информацията, но народните представители от ГЕРБ имаха възможност да чуят над 100 имена на граждани, които са подслушвани в периода на и след протестите през 2020 г. В работен режим същите могат да информират лидера си за доклада, който бе приет с мнозинство в Народното събрание, се казва в декларация на „Ние идваме!“.
Обстоятелството, че прокуратурата на Иван Гешев е засекретила данните за 15 години напред, възпрепятства на този етап публикуването на имената на лицата, чиито граждански права са погазени. Към момента са установени ЕГН-та на над 3000 подслушвани български граждани. Фактът, че Борисов вече не е на власт, явно не е променил начина му на комуникация с обществото чрез лъжи и инсинуации, се посочва още в декларацията.