Валентина Василева пред „ДЕНЯТ с В. Дремджиев“: Няма да оставим страната в ръцете на списъка „Магнитски“

Валентина Василева пред „ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев“: Няма да оставим страната в ръцете на списъка
Валентина Василева пред „ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев“: Няма да оставим страната в ръцете на списъка "Магнитски"

„НИЕ ИДВАМЕ е отговорна партия и бяхме длъжни да напомним, че през 2020г. Европарламентът гласува Резолюция относно върховенството на закона в България, застана на страната на протеста и няма как днес да се ръкува с Пеевски – символът на корупцията и погазването на закона, каза Валентина Василева-Филаделфевс – водач на листата в 29 МИР – Хасково, член на Изпълнителния съвет на „НИЕ ИДВАМЕ“ и на Националния партиен съвет.

„На прага сме на евроизбори и европейските политици трябва да знаят, че са отговорни за това гражданите на Европа да не припознават лицемерие, а да са радетели на институцията Европейски съюз. Съветвам гражданите на страната да не се занимават със социология, а да видят кои са кандидатите в изборите и да си изберат за кого да гласуват. Кампанията започна днес и няма да се занимавам дали ГЕРБ ще управлява с ДПС. Ако трябва ще правим избори на 3 месеца, но няма да оставим страната в ръцете на списъка „Магнитски“, бъдете сигурни!“, категорична бе Валентина Василева.

В отговор на въпрос на Веселин Дремджиев тя коментарира, че би участвала в акция като „Безсмъртния полк“, ако тя имаше широко международно присъствие и виждах знамената на всички държави участнички в антихитлеровата коалиция. България не е бивша република на СССР, за да празнуваме само края на Великата отечествена война, подчерта още тя.

„Путин открадна парада и от празник на мира, го превърна в символ на вечната война, а сега иска да ни внуши, че войната в Украйна е продължение на Великата отечествена война. И ако вчера Господ беше отворил прозорец между живи и мъртви, гарантирам ви, че полкове от ветерани щяха да го изметат от трибуната“, каза още Валентина Василева.

Вижте цялото интервю ТУК.

11.05.2024 г., TV 1

Гласувайте на избоите на 9 юни за Народно събрание и за Европейски парламент с

✅ номер 21 в бюлетината!