Всички санкции са поносими, за да се плати свободата и независимостта

Единна народна партия остро осъжда нахлуването на армията на Путин в Украйна. Поредната стъпка на недопустимо вмешателство на Москва в свободна и суверенна държава руши международно признатите граници и атакува световния правов ред. Това е не просто агресия на един диктаторски режим, а варварски военен акт на територията на Европа.

Действията на Путин бяха осъдени еднозначно от целия свободен свят и Съвета за сигурност на ООН. Приветстваме твърдата позиция на България срещу агресора и изказваме подкрепа за независимостта на Украйна. Гражданите на България са част от семейството на демократичните държави и не можем да мълчим, когато се пролива невинна кръв и се отправят заплахи на практика към всички, които не са склонни да следват въображението на един диктатор.

България трябва категорично да се противопостави на имперската политика на Москва и да подпомогне с всички възможни средства народа на Украйна, неговата свобода и независимост. Даваме положителна оценка за най-после изграденото общо говорене на президента, премиера и Народното събрание на Република България. Днес не е момент за политическо интригантство, популистка опозиция, а за единство и защита на националния ни интерес.

Диктатурата и агресията нямат място в свободния свят на XXI-ви век. Всички санкции са поносими, за да се „плати“ свободата и независимостта.