Въпрос на морална съвместимост е оставката на Калина Константинова

Грубото и самодоволно отношение на вицепремиера Константинова към бежанците показва ясно, че недобрата организация на работа не може да се оправдава с нуждите и нещастието на хора, бягащи от война. Това са личности, имащи човешки права, а страната ни е дала подслон и хуманитарна защита.
Липсата на капацитет и правилно планиране се превърнаха в назидателна лекция какво може и какво няма да даде един български политик. Подобен срам страната ни не може да си позволи. Домакин е България, а не министъра.
Страната ни е известна във времето с хуманното си отношение към други народи в моменти на кризи, война и преследване, а вчера с изявлението си вицепремиерът Константинова даде лош знак.
Никой не би тръгнал с детето си в посока и на място, което не му е известно. Това е инстинкт на всяка една майка на Земята. Но и никой не може да си позволи да заплашва хора, изпаднали в беда, търсещи подслон, храна и здравеопазване.
Въпрос на морална съвместимост е оставката на заместник министър-председателя Калина Константинова, а въпрос на капацитет е начинът, по който се справяме с бежанската вълна. Без да забравяме, че на този свят всички някога са били бежанци.