В НС ще се боря за мандатност на кметовете и промяна на Закона за местното самоуправление

Адв. Гънчо Гънчев в предаването „Делници“ на Телевизия Евроком, 31.05.2024 г.
Адв. Гънчо Гънчев в предаването „Делници“ на Телевизия Евроком, 31.05.2024 г.

Вижте интервюто на адв. Гънчо Гънчев в предаването „Делници“ на Телевизия Евроком, 31.05.2024 г.

„В Народното събрание ще се боря за мандатност и промяна на Закона за местното самоуправление. Трябва да има мандатност на кметовете. Освен това повечето общински съветници са послушни хора без професия, която да упражняват и са там заради едната заплата и да гласуват по заповед.

Аз съм общински съветник в Карлово. До момента се наляха 24 млн. за ремонти след наводненията, но аз не виждам дейност за тези пари. Искам да отбележа, че се събраха над 2 млн. и 200 хиляди лева от дарения, които постъпиха по сметката на община Карлово, а не по дарителска сметка. От Агенция Държавна финансова инспекция изпратиха един проверяващ, който беше разхождан с общински автомобили от ресторант в ресторант, от хотел в хотел и в крайна сметка излезе със заключение, че нарушения няма. Това проверка ли е?

Сега община Карлово иска да си вземе сградата на гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“, дарена някога от тях, заедно с огромния 25 декара двор в широкия център на града. Това, което те казват е, че ще вземат сградата с двора, за да вложат пари по проекти и да я вдигнат на необходимото ниво. Но аз казвам така – общината като добър собственик как стопанисва Стопанското училище, което е дарено от Тодор и Ана Пулеви в Карлово? То се руши!

Лазаровото училище – и то се руши.

„Щампата“, която по незнайни причини, дарена от братя Евлогий и Христо Георгиеви стана собственост на едно търговско дружество – и тя се руши.

Вилата им – тотално разрушена!

Домът за деца лишени от родителска грижа – тотално разрушен!

Е, тази Община ли е тази, която ще съхрани по най-добрия начин едно училище, което е еталон, едно училище, което е емблема на добродетелта и възрожденския дух на българина?

Изпратихме отворено писмо до министъра на образованието и науката г-н Цоков. В него излагаме нашите доводи, защо това училище трябва да остане държавно, публична държавна собственост, а не публична общинска собственост. Защото след това следва частна общинска собственост и то ще бъде разпродадено на парчета.

Вижте интервюто на адв. Гънчо Гънчев в предаването „Делници“ на Телевизия Евроком, 31.05.2024 г.

Гласувайте с 21 в бюлетината. НИЕ ИДВАМЕ!

#Ниеидваме