Да направим една модерна държава е наша отговорност, не на следващото поколение

Мария Капон в интервю за БНТ, 29.05.2024 г.
Мария Капон в интервю за БНТ, 29.05.2024 г.

Вижте интервюто на Мария Капон за „Още от деня“, БНТ, 29.05.2024 г.

Да направим една модерна държава е наша отговорност. Не е отговорност на следващото поколение.

Ако влезем в парламента, очаквайте една активна и работеща група.

Едно време имаше пари за ТОБИ-300. Това е медикамент за децата с муковисцидоза. Всяка сутрин минавах през Министерство на здравеопазването, за да кажа, че наредба 34 трябва да се поправи и този медикамент да се плаща на семействата. Това се случи накрая. Тоест усилията трябва да са всеки ден.

За мен работата в парламента не е просто ти да внасяш законодателство и да се биеш по него. Това е контролът и когато имаш ясни цели, ти да знаеш какво да правиш.

Искам да поздравя Лъчезара Стоева. Това е дипломат, представител в ООН, който не спази грамата на премиера Главчев, за да запази българската чест. Забележете, това е декларация за възпоминание – 8 000 човека са клани и са в голям гроб. И България е съавтор!

И премиерът Главчев, под натиска на Русия и натиска на Вучич, то няма откъде другаде…., и как един добър дипломат, може да запази достойнството на България и да подкрепи въпреки – забележете – въпреки грамата.

И това са от хората, които работят за държавата, заради които си заслужава всеки ден, когато е възможно, да правим избори и да правим политика, така че да има нормално управление.

Вижте интервюто на Мария Капон за „Още от деня“, БНТ, 29.05.2024 г.

Гласувайте с 21 в бюлетината. НИЕ ИДВАМЕ!

#Ниеидваме