Декларация на Единна народна партия във връзка със зверския побой над Огнян Стефанов

Дата: 23 Септември 2008

Единна народна партия остро осъжда грубото посегателство над свободата на словото в България. Нечовешката физическа разправа над главния редактор на „Фрог Нюз” Огнян Стефанов показва, че престъпниците нямат респект към органите и системата за сигурност в Република България. Случаят демонстрира, че е поставена под заплаха сигурността на всеки български гражданин.

Основен и безусловен ангажимент на държавата към всеки, определен чрез Конституцията на Република България, е че животът ни е неприкосновен и свещен. Със снощното зверско посегателство върху личността на Огнян Стефанов, се сложи ръка не само върху разследващата журналистика в страната, но най-вече върху основното право на българина – да живее свободно. Това посегателство доказва, че дори Конституцията ни няма стойност когато държавата не може да защити правото на живот на гражданите.

Единна народна партия изразява категоричното си възмущение и смята, че трябва да се вземат бързи и поне толкова драстични мерки, колкото е нагла и драстична престъпността в България.

София, 23 септември 2008 г.