Д-р Николай Николов за волята да лекуваш системата

Д-р Николай Николов - 27 МИР – Стара Загора
Д-р Николай Николов - 27 МИР – Стара Загора

Казвам се д-р Николай Николов и съм лекар по дентална медицина .

Роден съм през 1976 г. в гр. Хасково. Имах прекрасно детство, изживяно основно в Хасково и Кюстендил, където гостувах през ваканциите при мойте баба и дядо. В онези години това бе най-нормалното нещо – да им гостуваш цяло лято.

Завърших ГПЧЕ “Проф.Асен Златаров” с профил изучаване на немски и английски език. Да, тогава училището имаше тази странна абревиатура, която днес е заменена с „езикова гимназия“.

Още като ученик се запалих по автомобилите, което хоби запазих и до днес.

Някои ще кажат, че страстта към адреналина и високите скорости са ме насочили към бъдещата ми професия и може би в това има нещо частично вярно, но след завършване на средното си образование кандидатствах и бях приет да следвам стоматология в МУ София. Това беше единственото ми желание, нямах вариант „Б“.

Началото на следването ми в университета съвпадна с януарските събития при управлението на Жан Виденов. Участвах в така наречените протести “Който не скача е червен”. Бях изключително щастлив и вярвах, че ни очаква справедливо и прекрасно бъдеще. Уви, не се получи точно така!

Дипломирах се през 2002 г., след което отбих военната си служба в Националната гвардейска част. Престижно беше, изглеждахме страхотно в гвардейските униформи, но веднага след уволнението се върнах към стоматологията.

Стартирах с практика в София, а малко по-късно започнах успоредно и в Стара Загора. Това правя и до днес. Смятам, че е мое призвание, но искам хората в България да имат достъп до още по-добра дентална грижа,  за което държавата все не намира ресурс. И да Ви кажа, не е само до пари. До воля е и компетентно управление в сферата.

В НИЕ ИДВАМЕ знаем как и можем да направим реформата в сектора. Подкрепете ни с № 21 в бюлетината!

Гласувайте за Николай Николов с ✅ 21 в бюлетината в 27 МИР – Стара Загора и с преференция 115 в изборите за Европейския парламент. НИЕ ИДВАМЕ!

#Ниеидваме