Запознайте се с нашите кандидати: Георги Янчев

Георги Янчев - 31 МИР - Ямбол
Георги Янчев - 31 МИР - Ямбол

Роден съм в Деня на детето – 1-ви юни 1972 г. в гр. Поморие. И може би винаги в сърцето си ще си остана дете и по детски ще обожавам морето.

Всъщност бих бил щастлив да запазя у себе си тази чистота, любопитството към различни неща и порива сам да спасявам света. Днес имам хора, с които го правя – Николай Хаджигенов, Мария Капон, Арман Бабикян… Разбира се, и каузите ми са други – да „поправя държавата“, да стане града ни чист и подреден, да превърна кварталите, в които живеем, болниците и училищата, улиците пред домовете ни по-добро място за всички в Поморие.

През далечната 1991 г. служих в Атия като ролеви сигналчик, където започна интереса ми съм морското дело. Следващата стъпка бе практикуването на леководолазна дейност – исках да опозная морето още по-добре и да видя какво има под линията на морското равнище. Така ми остана тази страст към непознатото и желание да открия какво се крие отвъд известното, та и до ден днешен все повдигам покривалото за нередности и далавери, които тровят обществения живот.

Работих в сферата на туризма в продължение на няколко години. Имам квалификация и в сектор Транспорт, където стигнах до висока мениджърска позиция. Понастоящем се занимавам с бизнес в сферата на рибарството и аквакултурите – производство на риба и рибни продукти.

Отстоявам гражданските ни права по убеждение. Има богат опит в участието и организацията на протести, чрез които съм заставал зад обществения интерес. Така беше и на протестите срещу властта на Борисов през 2020 г., после – в защита на рибарите от загубата на прехраната им след COVID пандемията. Съвсем скоро и против изграждане на ветропаркове в Черно море, за опазване на морската флора и фауна.

Силен съм с каузите си, със семейството и приятелите, с хората около мен, защото заедно можем!

Гласувайте за Георги Янчев с ✅ 21 в бюлетината в 31 МИР – Ямбол. НИЕ ИДВАМЕ!

​#Ниеидваме