Запознайте се с нашите кандидати: Цветан Цонев

Цветан Цонев - 28 МИР - Търговище
Цветан Цонев - 28 МИР - Търговище

Роден съм  през далечната 1966 г. в малкото китно провинциално градче Попово. Имах щастието и късмета до завършване на основното си образование да живея в село Медовина и да бъда възпитаван от дядо ми – офицер от царската армия. От него научих значението на простичките  думички „чест“, „достойнство“, „задължения“, „морал“. Неговото разбиране беше, че офицер не те правят звездичките на пагона, а начина на мислене и светоусещането.

Тогава някъде е първият ми досег с „Щурците“, „Сигнал“, “Музикална стълбица“, ВЕФ-а, тайно слушахме „Метроном“ и „Свободна Европа“. В библиотеката се записвахме и чакахме ред, за да вземем за четене „Винету“ и „Тримата мускетари“. По-късно – Артър Кларк, братя Стругацки и цялата библиотека „Галактика“. С „връзки“ си купувахме и колекционирахме списание „Паралели“.

По онова време открих и картинга, състезанията и спортните автомобили. Успях да предам и на големия ми син този интерес и страст към автомобилните състезания. Бяхме млади и любопитни.

„Революцията“ през 1989 г. ме завари вече на работа. На първите протести в София скачахме и мислехме, че вече всичко зависи от нас. По късно осъзнахме, че не всичко е било спонтанно, а добре организирано.

В началото на 90-те години започнах работа в София, в областта на транспорта и логистиката. Работата ми беше свързана с много пътуване най-вече на запад от Калотина, в така нареченият тогава „капиталистически свят“. Видях и разбрах какво значи лична инициатива и предприемачество. Наивно смятах, че това ще работи и при нас. Оказа се че работи, но не за всички, а трябва да си от категорията „избрани“ – тогава всичко върви по вода.

През годините бяха много битки, успехи и провали. Извадих си много поуки. Намерих много истински приятели. Щастлив съм че имам страхотно семейство и две невероятни момчета. Разбрах, че успехите и провалите са по-маловажни от сплотеното семейство и възпитанието на синовете, от миговете на радост и гордост от успехите на двамата.

Но успехът не е самоцел, не е само личен, само за семейството. Успехът е начин на мислене, грижа за общността, положителна промяна за цялото общество. Тази битка има смисъл. Днес отново е време да си вземем държавата от ръцете на Борисов и Пеевски, да си върнем живота и достойнството обратно. Това зависи от всеки един от нас. Видяхме, че заедно можем! Не само през 2020-та година.

Гласувайте за Цветан Цонев с ✅ 21 в бюлетината в 28 МИР – Търговище. НИЕ ИДВАМЕ!

​#Ниеидваме