За Борисов и Пеевски ще бъде истински кошмар една парламентарна група на НИЕ ИДВАМЕ, начело с Хаджигенов и Бабикян

Мария Капон - интервю за Дарик радио, 28.05.2024 г.
Мария Капон - интервю за Дарик радио, 28.05.2024 г.
Вижте интервюто на Мария Капон за Дарик радио, 28.05.2024 г.
Аз смятам, че можем да ги изненадаме. За Борисов и Пеевски ще бъде истински кошмар една парламентарна група на НИЕ ИДВАМЕ, начело с Хаджигенов и Бабикян. Чак понякога сама се усмихвам, като си помисля колко силна и истински яростна може да бъде.
Малките парламентарни групи винаги през годините са били много важни за българското народно събрание, защото всъщност те са тези, които са направили различни промени.
Ние от НИЕ ИДВАМЕ имаме много прости политики. Няма нужда от никакви 200 страници. В средата на цялата ни политика е човекът. Раждаш се и до края на живота ти трябва здравеопазване. Порастваш и ти трябва образование до края на живота. Започваш да учиш и след това да работиш – трябва ти умна икономика, за да можеш през тази икономика да имаш добри старини, добра пенсионна система. А в цялото време ти трябва национална сигурност.
В целия Европейски съюз няма да намерите страна, в която да не се дават медицински храни, примерно. Има 5 милиона в Здравната каса и все още няма даденост. Отделно, че те смятат, че е за деца до 18 години. Значи някой ще получи и след това на 18 започва да гладува?
Няма страна в Европейски съюз, в която здравната система да не плаща протези за хората, които имат нужда от зъбни протези. Аз съм вносител на това още през 2021 година и в бюджета имаше 2 милиона за протези. До ден днешен не са дадени, защото не можела касата някаква административна дейност да извърши и да разпредели парите. Това е безобразието!
Вижте интервюто на Мария Капон за Дарик радио, 28.05.2024 г.
Гласувайте с ✅ 21 в бюлетината. НИЕ ИДВАМЕ!