За какво още сме се борили

През 2006 г. инициирахме и събрахме подписка сред всички парламентарни групи в Европейския парламент в защита на българските медици, осъдени в Либия. Работихме активно в националната инициатива „Не сте сами“.

През 2007 Мария Капон получи признание от фондация „Искам бебе” за изработване на  финансовия механизъм за програмата „Инвитро“ в помощ на семействата в България.

През септември 2010 г. заедно със ЗНС внесохме в Народното събрание искане за референдум за предоговаряне на земеделските субсидии за България от Европейския съюз. Целта ни беше да извоюваме по-високи плащания на декар земеделска площ, защото подписаните от екипа на Меглена Кунева споразумения предвиждаха 4 пъти по-ниски субсидии за България спрямо другите страни от ЕС.

IMG_1111През август 2015 г. Единна народна партия се регистрира за участие при провеждането на информационно-разяснителната кампания в националния референдум за електронното гласуване! Заявихме позиция на партията „ДА“ в подкрепа на поставения въпрос“.

Септември 2015 г. Единна народна партия атакува Решение № 2108-МИ на ЦИК от 11 септември 2015 г., с което бе направен опит политическите партии да получат предимство пред независимите кандидати и местните коалиции на местните избори. ВАС обяви решението за нищожно.

ForumНа 12 ноември 201 5 г. Единна народна партия заедно с други партии участвали в местните избори се обединиха във Форум на извънпарламентарната демократична общност, на който пред представители на посолства и на представителството на Европейската комисия в България показаха доказателства – подправени, поправяни и „сгрешени“ протоколи, видео записи от провеждане на изборния ден и преброявания на бюлетини, и други свидетелства от застъпници на извънпарламентарни партии, които ясно доказват натиск, некомпетентност, а на места и умишлена злоупотреба с вота на избирателите в полза на най-голямата политическа сила в страната.

През август 2015 г. Единна народна партия се регистрира за участие при провеждането на информационно-разяснителната кампания в националния референдум за електронното гласуване! Заявихме позиция на партията „ДА“ в подкрепа на поставения въпрос“.

Септември 2015 г. Единна народна партия атакува Решение № 2108-МИ на ЦИК от 11 септември 2015 г., с което бе направен опит политическите партии да получат предимство пред независимите кандидати и местните коалиции на местните избори. ВАС обяви решението за нищожно.

На 12 ноември 2015 г. Единна народна партия заедно с други партии участвали в местните избори се обединиха във Форум на извънпарламентарната демократична общност, на който пред представители на посолства и на представителството на Европейската комисия в България показаха доказателства – подправени, поправяни и „сгрешени“ протоколи, видео записи от провеждане на изборния ден и преброявания на бюлетини, и други свидетелства от застъпници на извънпарламентарни партии, които ясно доказват натиск, некомпетентност, а на места и умишлена злоупотреба с вота на избирателите в полза на най-голямата политическа сила в страната.

 

Интервюта

Позиции