Лидерът на ЕНП в специална програма на John F Kennedy School of Government към университета Харвард

Дата: 21 Октомври 2008 Автор: ЕНП

От вчера, 20 октомври председателят на Единна народна партия и народен представител Мария Капон започва участието си в специална програма на John F Kennedy School of Governement към университета Харвард. Програмата е свързана със специализация на тема управление на кризи. В групата, освен г-жа Капон, са високопоставени служители на НАСА и нюйоркската полиция, директорът на най-голямата петролна компания в Оман.

Първата седмица акцент в обучението ще е управлението в ситуацията на световна финансова криза. Предвидени са и срещи с екипите, подготвящи предизборната кампания в Бостън, Масачузетс, на двамата претенденти за Белия дом – Барак Обама (Демократическа партия) и Джон Маккейн (Републиканска партия).

След това програмата продължава с лекции по публична администрация, нова геополитика с център Китай и Индия, отбрана и сигурност. Има ли Студена война с Русия днес и как тя променя света, е също тема, включена в обучението в Харвард.

Всеки участник в програмата подготвя курсова работа. Темата на Мария Капон е „Борбата с мафията в посткомунистическа Източна Европа, провеждане на операция ”Чисти ръце” и как да се води битката с корупцията във властта след членството на България в ЕС”.

Мария Капон е първият български политик, който взема участие в такава програма.