Мария Капон: Губят се гласовете само на тези, които остават вкъщи

Мария Капон в предаването „Делници“, Телевизия Евроком - 07.06.2024 г.
Мария Капон в предаването „Делници“, Телевизия Евроком - 07.06.2024 г.

Вижте интервюто на Мария Капон в предаването „Делници“, Телевизия Евроком – 07.06.2024 г.

👉 Хората трябва да знаят, че се губят гласовете само на тези, които остават вкъщи. Този, който гласува с „не подкрепям никого“ или този, който избира, неговият глас е точно и конкретно там, където е и хората трябва да покажат това.

👉 Ако има народни представители, които не просто да питат питания, а да ходят до институциите и да правят проверки – на картата на всеки народен представител, отзад пише, че има правото на достъп до всякаква информация от страна на институциите и те са длъжни да съдействат. Това е най-голямата сила на народния представител.

👉 Имаше едно лекарство по една наредба 34 за деца с муковисцидоза. Аз ходих всяка сутрин до Министерството на здравеопазването преди Народното събрание, да пия кафе, докато не стане така, че да разберат. Всяка сутрин, за да кажа – Аз съм тук, искам да знам какво става с наредба 34 и този медикамент. Аз смятам, че това е работата на Народния представител. Няма смисъл да я работиш, ако не искаш да я работиш със сърце и душа.

👉 Всъщност политиката има една огромна сила. И тя е много ангелска, защото ти можеш да помогнеш на хора, които не познаваш. Ти правиш големи промени за хората, които нито им знаеш имената, нито си ги виждал, но те биха имали ново качество на живот. И тя е точно толкова демонска, ако искаш да я ползваш за себе си.

Вижте интервюто на Мария Капон в предаването „Делници“, Телевизия Евроком – 07.06.2024 г.

Гласувайте с ✅ 21 в бюлетината. НИЕ ИДВАМЕ!

#Ниеидваме