Мария Капон пред БНР: Ние идваме, за да си отидат те!

Мария Капон пред БНР: Ние идваме, за да си отидат те!, 9.05.2024
Мария Капон пред БНР: Ние идваме, за да си отидат те!, 9.05.2024

„От едноличен модел на Борисов преминахме в двуличен модел на Борисов и Пеевски. Той трябва да бъде разграден с установяване на силно управление на страната. Затова и ние решихме след известна пауза, че е крайно време да направим нещо. Време е за смелост!“, каза в интервю за БНР Мария Капон – председател на партия „НИЕ ИДВАМЕ“.

„За нас битката срещу мафията означава не само правосъдна реформа (и не е тази Конституция, която докара до това вечно ГЕРБ да бъде в служебен кабинет), а ефективни и съвместни действия както на МВР, така и на данъчната администрация, бюро за финансово разузнаване, митнически власти“, добави тя.

За нея най-важният въпрос е здравеопазването. Според нея е необходима истинска реформа в тази сфера.

По думите на Мария Капон трябва да започне разговорът за икономика на знанието – икономически ръст, основан на научни изследвания, иновации и цифровизация. Бизнесът работи въпреки държавата, констатира тя в предаването „12+3“. Според нея обновлението на страната ще дойде на база на мощта на нововъзникващите технологии.

Всичко това трябва да стъпи на едно модерно образование, изтъкна председателят на партия „НИЕ ИДВАМЕ“. По думите ѝ на страната е нужен устойчив годишен ръст от 6-8%, който обаче не може да бъде базиран на спекула.

Капон призова хората да излязат и да гласуват на предстоящите избори.

Цялото интервю на Снежана Иванова с Мария Капон в предаването „12+3“ чуйте в звуковия файл.

9.05.2024 г., БНР – Програма „Хоризонт“

Гласувайте на избоите на 9 юни за Народно събрание и за Европейски парламент с

✅ номер 21 в бюлетината!