Мария Капон с въпрос към министър Стойчо Кацаров

За колегите от Пловдив да кажа, че за радост в УМБАЛ „Свети Георги“ се изгражда, по инициатива на доброволци и дарителска акция, детска клиника съм болницата и разширение на цялостен педиатричен и онкохематологичен комплекс. Поне една малка стъпка е направена и това е стъпката, когато трябва да мислим, когато става въпрос за решението защо това трябва да е на място, където има изградена болница.
Искам да ми потвърдите това, което разбрах за двете дружества. Потвърдете ми, че това, което виждам през регистъра, са c едни и същи документи. С едно и също решение, с едно и също бордеро, което се вижда в ТР, от 30 милиона, са регистрирани две различни дружества – едното като еднолично акционерно дружество и второ – като акционерно. Това е измама.
Кой си позволява в ТР да регистрира две дружества с едни и същи документи? В началото те имат един и същи състав на Съвета на директорите – Иван Алексиев, Добрин Константинов и Николина Сотирова.
След което са направили една промяна и влиза Невена Цветкова, и след това използват едното дружество – и тук е въпросът къде са парите, в кое от двете се водят парите – защото тук става въпрос за 30 млн. и къде да бъдат преведени останалите 50 млн. Измама на двойно държавно ниво – и от ТР. Това е възмутително.“
Цялото видео: https://bit.ly/3NVvogH