Мафията опакова корупцията в хартия

„Ние идваме!“ остро протестира срещу решенията, взети в Правната комисия на Народното събрание, насочени срещу честността на изборите и срещу правата на българските граждани. Тази безумна нощ в парламента ни върна много дни назад. Всички в страната трябва да са наясно, че коалицията между БСП, ДПС и ГЕРБ и днес настоява корупцията да управлява България.
Дисциплинираното им гласуване махна Обществения съвет към Централната избирателна комисия, защото очевидно свободните граждани ще гледат в ръцете на назначените от партиите им лица. Затрудниха или направиха невъзможно гласуването на българите в чужбина, както и избора на техни представители в Район „Чужбина“, въпреки често развяваното родолюбие и въпреки резултатите от преброяването, които доказаха какъв брой българи живеят зад граница. Едно от постиженията на парламентите след протестите бе зачеркнато с голяма корумпирана линия, защото превръщането на машините в излишен предмет отново отваря широко вратите за корупцията.
 За да опорочиш няколко стотин хиляди гласа са нужни пари и механизъм това да се случи. За да се възползваш от тези гласове в името на властта, се налага после да върнеш услугата на този, от когото си взел парите. Така корупцията в управлението е гарантирана още преди да са дошли изборите.
 Корупцията е гарантирана с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП. Всички трябва да знаят това, когато говорят за партии на промяната и партии на миналото. Опитите за мимикрия на БСП вече са излишни. В миналия парламент спасението се наричаше Крум Зарков. В този парламент спасение няма.
 До днешния ден се стигна и заради недалновидната политика от партиите на промяната, които останаха в малцинство, и заради реваншистката политика на партиите на корупцията при режима на Борисов. Днес отново се разиграва жалка комедия, в която депутатите отварят вратата за подправените протоколи и пуснатите накуп бюлетини, а „добрият“ Борисов ги моли да не са толкова крайни. Има ли още кой да вярва в този жалък цирк? Ще подкрепим всеки протест, който защитава трудно извоюваните права за гражданите.
 Перверзията властта да се взема с измама винаги има край и ако тези, които са в Народното събрание не го разберат сами, то ще им го обясним отново от площадите. Това е истинският избор пред депутатите, които трябва да гласуват промените в Изборния кодекс на второ четене. Жалко е историята да се повтаря, но който не е схванал първия път, ще се наложи да отиде на поправителен.