Министър Габриел и кмета Терзиев обслужиха интересите на Путин

абриел - Терзиев - Митрофанова - Палетник-костница Лозенец
абриел - Терзиев - Митрофанова - Палетник-костница Лозенец

„Ние идваме“ изразява дълбоко възмущение от разпореждането на министър Габриел към община София да осигури церемонията по поднасяне на цветя от представителя на Москва Елеонора Митрофанова на костницата в кв. Лозенец, във връзка с Деня на съветската армия.

Този акт дава основателни съмнения в логиката Министерството на външните работи да остане под контрола на ГЕРБ, при евентуална ротация.

Подобно разрешение е абсурдно към представител на режим, представляващ Русия, която, заедно с Украйна и други народи, представляваше Съветската армия. А днес именно Москва води агресивна и кървава война срещу народ, представлявал част от Съветската армия и използва аргументите на Хитлер, за да оправдае нахлуването в Полша в началото на Втората световна война.

Тъжният дипломатически нонсенс се допълва и от факта, че в Паметника–костница в кв. Лозенец не са положени ничии кости.

Абсурдното поведение на външния министър, който не намери време да привика г-жа Митрофанова във връзка със смъртта на Алексей Навални, се допълва и от неадекватното поведение на кмета Васил Терзиев. Изглежда той е пропуснал текстовете от закона, които в рамките на местното самоуправление му дават възможност да се отнесе към събитието, както към всеки национал-социалистически жест, напр. Луков марш.

Дипломатическият имунитет не е повод за измяна към демократичните ценности на страната ни и възможност за гавра както с паметта на загиналите тогава, така и с паметта на загиващите днес. Логичното решение е външно министерство да не легитимира посланик Митрофанова, а тя да бъде изгонена от страната ни, за да получи време в родината си да научи имената на всички народи, участвали в Съветската армия, които днес Москва атакува. А на нейно място да бъде изпратен човек, който не споделя национал-социалистически възгледи.