На 10-ти ноември получихме свободата си на тепсия, затова 32 години по-късно се налага да се борим за нея

„На 10-ти ноември получихме свободата си на тепсия, затова 32 години по-късно се налага да се борим за нея. Свободата се получава само по един начин- бориш се за нея веднъж, за да я вземеш, и после се бориш всеки ден, за да я задържиш”. Така коментира днешната знакова дата и символиката й в контекста на предстоящите в неделя избори вторият в листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!” адв. Николай Хаджигенов.

„ Аз даже не мисля, че беше точно свобода. Някак си го чухме по радиото, по телевизията. Повечето от нас не бяха сигурни дали това се е случило. Просто един диктатор, който 50 години остави България извън свободния свят, в този ден си замина. Но наистина се вижда, че за тази свобода трябва да се борим. Миналата година нашата битка продължи няколко месеца. Да, диктаторът не падна от самия протест, но днес факт е, че него го няма и той няма да се върне на власт”, подчерта и първата в листата на коалицията Мария Капон.

Двамата с адв. Хаджигенов гостуваха в сладкарница „Молле” на едно от младите лица в листата на ИБГНИ Константина Стоянова.

„ Като човек роден след 89-та година и не е съпреживял точно тези събития, аз съм на мнение, че ние реално никога не сме имали свободата си. Защото аз като един млад човек не се чувствам свободна. Нямам свобода да получа качествено образование. Здравеопазването ни е пълна трагедия. Бъдещето ни е едно такова мрачно. Така че за свободата има още много да се борим и да бъдем постоянни”, заяви Константина Стоянова.

Мария Капон и адв. Николай Хаджигенов се спряха и на компроматните снимки, които в последните няколко дни валят до пощите на медиите.

„ За мен е абсурдно това да е предизборна кампания в целия й вид. Животът ни в последните години се превърна в чалгаджийство, дори и в компроматите по избори”, подчерта Мария Капон.

„ Прокуратурата е като Ариел, тя пере най-добре. Затова се самосезираха, за да може бързичко  да го отупат и да го прекратят. Защото усещат, че като сменим Гешев това няма как да мине”, добави по темата със снимките с чекмеджето адв. Николай Хаджигенов.

Вижте и чуйте целия разговор във видеото: https://bit.ly/3DMBjQt