„Ние идваме!“ отправя 10 въпроса към президента Радев

Във връзка с последното становище на държавния глава,
„Ние идваме!“ отправя 10 въпроса към президента Радев
1. Ако управлявахте само БСП и България изпрати оръжие на опожарената Украйна, щяхте ли да напуснете коалицията, за да оставите страната ни без правителство и без работещ парламент по време на криза?
2. Поименно кого визирате като „милитаристи“, „шарлатани“ и „хора без собствено мнение“?
3. Бихте ли помогнал на Украйна, виждайки агресията, смъртта и разрушенията в нападнатата страна, без да са Ви помолили от ЕС и НАТО? Има ли такава молба от алианса и съюза?
4. Откривайки географското положение на България, на какво разстояние от конфликта са Румъния, Молдова, Полша, Литва, Латвия, Естония, Словакия, Унгария?
5. Наличието на огромна историческа българска диаспора в Украйна не е повод Путин да спре бомбардировките, но е повод председателят на Асоциацията на българите в Украйна Антон Кисе да заяви, че голяма част от етническите българи в страната са на фронта и са без бронежилетки, а Украйна се нуждае от оръжие, за да се защитава, а не за да напада. Интересувате ли се от мнението на украинските българи?
6. Обемът руски газ за Испания може да бъде констатиран и без посещение в страната, но изглежда късно е открит обема руски газ в България, защото Вашият служебен премиер, Вашият служебен министър на енергетиката и Вашият шеф на „Булгаргаз“ отказаха 2/3 от обемите евтин азерски газ. Ако смятате, че рисковете са били известни отдавна, това означава ли, че отдавна сте съдействали да останем без алтернативни доставки?
7. Обсъждан ли е въпросът за противовъздушната отбрана и радарната система от Дуранкулак до София на Национален съвет за национална сигурност? Ако да, кога и какви мерки взехте като върховен главнокомандващ?
8. Ако състоянието на изтребителната ни авиация и защитата на територията ни са в тревожно положение, по каква причина назначеният от Вас премиер, а впоследствие – военен министър, се противопоставяше на предислокацията на сериозни сили на НАТО на наша територия, твърдейки, че след време ще подготвим наш батальон, ще попълним само липсващите ресурси и ще допуснем само българско командване?
9. Как като президент на Републиката оценявате информационната война срещу страната ни, засиленият шпионаж и поведението на руския посланик в София?
10. Г-н Радев, чия територия е Крим?