Ние сме готови за избори, но битката помежду ни смятаме за срамна

Движение „Ние идваме!“ следи внимателно събитията от последните дни и за пореден път апелира към разум и отговорност. Смятаме за порочно, като мотив на скандали и противоречиви действия, да се вземат за отправна точка протестите от 2020 г. Гражданите имаха ясни искания да сваляне на режима на Бойко Борисов, правосъдна реформа и борба с мафията.
Не можем да приемем груби и арогантни действия от отделни представители на ИТН, които събарят с мъка изградената конструкция на властта. В същото време не забравяме, че отговорността за баланса на този управленски проект винаги е в ръцете на най-големите – „Продължаваме промяната“. Мъдрост проявиха другите два коалиционни партньора и казваме това, въпреки различните ни виждания с БСП и почти еднаквите ни с ДБ.
Независимо от страстите, тази криза хвърля България в обятията на корумпираното минало и дава шанс на путински национализъм. Това е по-лош резултат в перспектива от този, който вече преживяхме. Апелираме към управляващите да си спомнят защо бяха изпратени в Народното събрание и да проявят разум, а не егоизъм.
Ние сме готови за избори, защото знаем, че битката с мафията е дълга, но битката помежду ни смятаме за срамна.