Мария Капон: Обещанието някой на някого нещо да купува не е сериозна политика

Не съм доволна от резултата на изборите, винаги може повече е коментърът на Мария Капон от ИМВ. С два месеца разлика резултатът на коалицията не се променя съществено. Според Капон „хората не дадоха мандат за голяма промяна, трябва правилно да го разчетем гласа им“.

Що се отнася до вота в Пловдив тя заяви, че тук се е случил „ефектът Рашков“. Показателно е, че хората от Столипиново не излязоха да гласуват, а резултатът на ДПС се е сринал.

Според нея е радващо,  че Слави Трифонов иска да върне парламентарната република, но „единствено се чудя защо най- добрите министри на служебвния кабинет са отказали да влязат в превителство на ИТН“.

Мария Копон заяви, че решаващо за това дали ще даде или не коалицията подкрепа за правителството на Трифонов ще бъде програмата, а не предложените лица. „Не чувам нищо за правосъдна реформа, нищо за зелената сделка, за плана за възстановяване и развитие, за преизчисление на пенсиите, за развитието на икономиката в спешен порядък….“

„Обещанието, че някой ще купува на някого нещо е подарък за Коледа, а не политика“, заяви Мария Капон по повод идеята на Слави да се купят 1 милион таблети за учениците и учителите.

„Била съм опозиция на тройната коалиция и знам какво значи „да се наредят едни пачки“ за концесиониране на магистралите, припомни още Капон.

„Така че ще решим, когато чуем неговата програма и то не другаде, а в парламента“.

Мария Капон ще бъде в следващото НС, ако водъчът на ИМВ в Пловдив адв. Николай Хаджигенов се откаже от мястото тук и избере да влезе в парламента от сойфийска листа.

Източник: БНР

Цялото интервю можете да чуете тук: https://bit.ly/3UGuV3Y