Опозиционни лидери и граждански активисти не само са подслушвани, а и физически проследявани по време на антиправителствените протести

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов - протести 2020
Арман Бабикян и Николай Хаджигенов - протести 2020

Протестиращи граждани и опозиционни лидери не само са били подслушвани по време на антиправителствените протести от миналата година, а са били и физически проследявани. Това стана ясно при изслушването на министър Бойко Рашков в парламента, в отговор на въпрос на адв. Николай Хаджигенов от ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Най-важната новина днес от изслушването на министъра на вътрешните работи е, че спрямо протестиращи граждани и лидери на опозиционни формации са използвани всички възможности по Закона за специалните разузнавателни средства. Прилагано е не само подслушване, но и живо проследяване и пълно проследяване на документи“, коментира народният представител Николай Хаджигенов. „Властта и Гешев сериозно са смятали, че ние организираме преврат в най-добрите традиции на милиционерските училища, останали от времето на Сталин. Добре дошли в моя свят, господа и дами, терористи“, каза още Николай Хаджигенов.

Напомняме, че през юли т.г. адв. Хаджигенов и Арман Бабикян предоставиха на министър Бойко Рашков списък с разрешения за подслушването на 82-ма представители на опозиционни партии и граждански активисти. Послушването е прилагано в рамките на дело за подготвян преврат и е осъществено на два етапа – по време на антиправителствените протести, започнали през юли 2020 г. и по време на предизборната кампания за 45-то НС.