Пет хоризонта за развитие на България

5 хоризонта за развитие на България. Гласувайте с 21 в бюлетината. НИЕ ИДВАМЕ!
5 хоризонта за развитие на България. Гласувайте с 21 в бюлетината. НИЕ ИДВАМЕ!

Голямата ни задача днес е да осигурим такава среда в България, където децата ни да поискат да се върнат и да останат да живеят. Те не искат да се съобразяват с конюнктурата и задкулисието. Те искат да имат равен шанс и да се справят не защото са син или дъщеря на някого, а заради своите качества и труд, с които могат да постигнат каквото пожелаят.

НИЕ ИДВАМЕ показахме още на протестите през 2020-та година 5-те хоризонта, които очертахме заедно с хората на площада. С тези хоризонти се явяваме днес на избори:

Хоризонт 1: Битка с мафията: Днешният доминиращ двуличен модел (Борисов – Пеевски) трябва да бъде разграден с установяването на нов стил управление в страната. За нас малка и голяма корупция няма. Битката срещу мафията означава не само правосъдна реформа, но и ефективни съвместни действия на МВР, данъчната администрация, бюрото за финансово разузнаване, митническите власти, прокуратурата, следствието и всички успоредно гравитиращи контролни органи за парични потоци.

Хоризонт 2: Икономика на знанието – икономически ръст, основан на научни изследвания, иновации и цифровизация. Обновлението на страната ще дойде благодарение на мощта на нововъзникващите технологии – изкуствен интелект, машинно обучение, високоскоростна свързаност. Това може да се случи след като стъпим на модерно образование. На България е нужен устойчив годишен ръст от 6-8%, базиран на научни открития, който ще даде ясен социален резултат. Това ще позволи иновациите да надграждат върху стойността на българската продукция и да подобряват бизнеса и доходите на хората.

Хоризонт 3:  Инвестицията в бъдещето на поколенията. Образованието е най-ценното, което можем да дадем на децата си. Цифровото поколение ще има друго качество на живот, ако дадем модерно образование, което ще даде шанс на България да се окаже сред най-развитите страни. Само това дава възможност, заедно с културната среда, да имаме развита държава на интелигентни хора, с голям потенциал. Моделът на растеж за България трябва да се промени – не да предлагаме ниски разходи за труд като конкурентно предимство, а талантливи хора, добра инфраструктура, културна среда, качествено обучение и висока цифровизация. Връзката между образованието, културата, науката и бизнеса е правата линия, която ще даде възход за страната.

Хоризонт 4: Здравето на хората. За нас животът е безценен и имаме съзнанието за нуждата от  ключови реформи в здравеопазването. В момента се наливат стотици милиони в НЗОК срещу „нула“ реформи. Продължителността на живота в страните от ЕС е по-дълга от тази в България. Населението се топи. Внасяме работни сила. Нямаме детска болница. Записват се „фалшиви“ пациенти. Затова този приоритет е ключов за развитието на България. Доставката на лекарска помощ и лекарства до всяка точка на страната са възможни и днес. Опазването достойнството на лекарите и пациентите е възможно и днес. Медицината не е просто доходен бизнес, а въпрос на национална сигурност, защото съхранява здравето и живота на хората.

Хоризонт 5: Сигурност за България и гражданите. В днешната напрегната ситуация сигурността е приоритет за защитата на България. Само високо професионални, интегрирани и почтени дипломати, служби за сигурност, полиция, армия и гражданска защита могат да гарантират безопасността на страната ни, следвайки приоритетите и интересите, зададени от гражданите. Абсолютно безпрекословно ще бъдат зададени общите цели и точките на споделена отговорност и информираност между различните звена, гарантиращи националната ни сигурност.

 

Подкрепете ни, като гласувате с ✅ 21 в бюлетината. НИЕ ИДВАМЕ!

​#Ниеидваме