Политиката има нужда от тези млади хора, от техния гняв…

Дата: 12 Декември 2008 Автор: EНП

Политиката има нужда от тези млади хора, от техния гняв,
от свежите им идеи и от желанието им да променят света 

 

ИЗЯВЛЕНИЕ

НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

 

Стана всекидневие и рутинна практика да реагираме постфактум на всяко нещастие, на всяка жестокост, след всеки нелепо отнет човешки живот и, както винаги, да търсим виновните, когато трагедията е безвъзвратна.

Как живеят младите? Как оцеляват в бурна и несигурна София? Как изкарват пари и какви забавления имат? Какво получават в университетите и колко са конкурентни спрямо другите млади по света? Тези въпроси ги няма във вестниците, ако няма нещастие. Не се говорят от партиите, ако няма избори. Не се дискутират от държавните институции и университетските управи, ако не е за да искат повече бюджет.

Отдавна Студентски град не е само град на студентите, а и на търговците, лихварите, наркотрафикантите, сутеньорите. Основателно се питаме – има ли районен кмет, има ли полиция, има ли стратегия по отношение на сигурността за живота на студентите?

Единна народна партия смята, че в този тъжен и тревожен момент полицаите трябва да покажат, че са част от обществото и живеят с неговите проблеми. Трябва да си спомнят, че са и майки, и бащи. Точно този момент не е подходящ за тютюнопушене.

Политиците в момента не са застанали до студентите – може би от срам, може би от свян, а може би от некадърност. Но, не смятаме, че трябва да се стигне до атинските размирици, за да разберат всички, че политиката има нужда от тези млади хора, от техния гняв, от свежите им идеи и от желанието им да променят света.