Работата на държавата е да следи да няма изкуствено изкривяване на пазара, а не да слага таван на цените

Валентина Василева-Филаделфевс в „Референдум“ на БНТ, 21.05.2024 г.
Валентина Василева-Филаделфевс в „Референдум“ на БНТ, 21.05.2024 г.

Видео от участието на Валентина Василева-Филаделфевс в „Референдум“ на БНТ, 21.05.2024 г. – гледайте ТУК.

👉 Работата на държавата е да контролира и да следи да няма изкуствено изкривяване на пазара, а не да слага таван на цените. Картелите функционират, истинска пазарна икономика няма и това само ще помогне на спекулата.

👉 Бизнесът не е социална дейност. Ако държавните предприятия бяха рентабилни и плановата икономика имаше бъдеще, то социализмът нямаше да падне.

👉 Плоският данък е справедлив и лесен данък. Проблемът е, че някога, при тройната коалиция, „социалната“ БСП го гласува без необлагаемия минимум, както и сегашната партия на Пеевски. Да припомня, че той тогава беше в младежкото НДСВ, която също не гласува необлагаемия минимум, предложен от Мария Капон.

👉 Енергетиката е нашата независимост и национална сигурност през 21 век. България трябва да има базова мощност и това е развитието на нови ядрени мощности – 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй“. Това е 100% българска централа. Разбира се, че трябва да имаме и зелена енергия. Глупаво е да се подменя улично осветление с обикновени лампи, вместо да с фотоволтаици. Но не и да се правят глупости като перки в Черно море.“

Видео от участието на Валентина Василева гледайте ТУК.

Гласувайте с ✅ 21 в бюлетината. НИЕ ИДВАМЕ!

​#Ниеидваме